Arjantin’de 2012 senesinde 143.000 ton Dulce de Leche üretimi olmuş. Bunun 125.898 tonu iç pazarda satışa çıkmış, kalan miktar ise yurtdışına ihraç edilmiş. İç pazarın %60’ı toptan, mutfak kullanımı için satılırken; %40 kadarı ev kullanımına giriyor. Senede 3,05 kg kişi başına DDL tüketimi hesaplanmış. Arjantin’de laktik ürün alışverişinde 4. sırada yer alıyor (süt, peynir ve yoğurttan sonra).
Forbesargentina.com
Türkiye’de bizim gözlemimiz şu şekilde oldu. İlk DDL ile karşılaşanlar, kaşıklaya kaşıklaya kavanozun dibini görüyorlar. Bir kaç tecrübeden sonra kahvaltı masasında yer alan DDL, ekmek üzerine sürülürken yakalandı 🙂 Kaymakla, tereyağ ile şenliklendi DDL tecrübesi. Bir pazar kahvaltısında da pancake yapanlar muz & DDL ikilisiyle ilişkilerini derinleştirdiler. Öğlen, akşam canı çekenler de, dolapta sütlaç vardı, dondurma vardı derken DDL’yi sos olarak yemeye karar verdiler.
Şimdi sıra tariflerde görmeye DDL’yi! Neler neler yapılıyor bir bilseniz… Çıldırma vakti!