Malzemeler
- 1 paket kedi dili
- 1 paket süt kreması
- 250 gr mascarpone peynir *bir süre mascarpone de bulamadık buralarda. O yüzden Juan sadece süt kreması ile yapıyordu.
- 250 gr Dulce de Leche
- 4 su bardağı soğumuş filtre kahve ve alkollü istiyorsanız bir shot viski, beyaz şarap, rom ya da likör ..
- Bitter çikolata *üzerine rendelemek için. Ne kadar isterseniz !
- ya da Kakao ..
Yapılışı
1. Filtre kahvemizi yapıyoruz. Olduktan sonra soğumaya bir çukur tabağa döküyoruz. Tercihe göre alkol ekliyoruz.
2. Borcam dikdörtgen kaplardan kullanıyoruz biz ama ben daha çok kat yaparım uzun, pastamsı gözükür derseniz o şekilde bir kapla; yoksa daha geniş ama az kat olsun derseniz bizim gibi borcamla çalışabilirsiniz. Kedi dillerini tek tek kahvede ıslatıyoruz ve kabımıza bir sıra diziyoruz. Boş kalan yerlere bölerek koyabilirsiniz.
3. Bir kapta süt kremasını blender ile iyice çırpıp, puf puflatıyoruz.
4. Başka bir kapta mascarpone ve DDL yi karıştırıyoruz. Ve sonra kabarttığımız süt kremasına ekliyoruz.
5. Kedi dillerinin üzerine bir katman DDL karışımını sürüyoruz ve yeniden kahve ile ıslattığımız kedi dillerini diziyoruz.
6. Bu şekilde geniş kapta 2 sıra kedi dili oluyor. Hesabı size bırakıyorum 🙂 Ama son süsleme kapanış şu şekilde: DDL katmanı sonrası üzerini düzeltiyoruz ve bitter çikolata rendeliyoruz. Gelişi güzel, dolu dolu, zengin çikolata görüntüsü!
7. Buzdolabına koyun. 2 saat bekleyin. Ama aslında üzerine bir güzel uyuyunca asıl daha da güzel oluyor! Dayanabilirseniz, 1 gün bekletin ve yiyin !!
Afiyet olsun !